Starcraft II och moddarna

Av Joel Dinegrim, 02 juli 2010 21:42

Att släppa en editor tillsammans med sitt spel är ett säkert sätt att få igång ett aktivt communtiy och förlänga spelets livstid. Via verktygen som Blizzard släppte och tack vare dedikerade moddare föddes en helt egen spelgenre inuti det första Starcraft*: nya tower defense-spel fortsätter dyka upp i rasande fart på telefoner och i webläsare, och mer påkostade varianter finns att köpa till både PC och konsoller. Via Warcraft IIIs editor fick vi också Defense of the Ancients, en numera självklar del på LAN och e-sportevenemang.

Editorn för Starcraft II har inte ens funnits ute i tre månader, men ändå är resultaten imponerande. Än så länge råder det stor brist på originalitet, och det mesta är proof-of-concepts på tidigare spelkoncept. Men ändå, tio veckor med en ny editor i ett spel som fortfarande är i beta kan ge intressanta resultat. Här följer ett axplock:

Metal Slug Remake - Remake på en av de största actionklassikerna från arkadernas storhetstid. Mycket action, fordon som går att använda.

Final Fantasy Battles – de snygga/tradiga striderna från Final Fantasy VII och framåt. Bra användande av kameran.

Starcraft Racing – Simpelt racingkoncept med enheter från spelet.

AC130K – första/tredjepersonsaction i både multiplayer och singleplayer.

Supply Depot Tetris – Tetris! Med Supply Depots! What more do you want!

Som sagt, inget egentligt originellt, men ändå imponerande efter så här kort tid. Frågan är hur länge det dröjer innan fansen släpper sin egen version av Starcraft: Ghost.

* Jag vet, TD startade inte till 100% som custombanor till SC&WC: som all annan historia är det mer komplext än så. Age of Empires hade liknande mods under samma period, och redan på 90-talet släpptes Rampart som är en tydlig föregångare. Tower defense blev helt enkelt inte en egen genre förrän moddarna kom in i bilden.

2 svar på “Starcraft II och moddarna”

 1. Vackra SpelNo Gravatar skriver:

  gtanetwork.it probabilmente tutte le guide saranno compatibili

 2. Vackra SpelNo Gravatar skriver:

  According to, “The Report from Iron Mountain,” peace would be not be desirable for government. Addressing those goober agencies you mentioned; the IRS, NSA, USDA, FDA, EPA etc, although they appear like fraudulent in their agendas in serving we the people, they are successful with their true goals – war against the people of the united States of America, of which I’d label as soft-kill wars, culling the sheep. For instance, what does a “war on cancer” really mean, when in actually they’re creating more cancer? — just look at the skyrocketing stats.
  “War on Drugs,” this or that, I hope people have figured out da goobers agenda by now! Simplified by reading the definition of WMD.
  Weapon of Mass Destruction – U.S. Code
  http://www.law.cornell.edu/uscode/50/usc_sec_50_00002302—-000-.html
  Weapon of Mass Destruction – U.S. Code
  TITLE 50 CHAPTER 40 § 2302
  Definitions
  In this chapter:
  (1) The term “weapon of mass destruction” means any weapon or device that is intended, or has the capability, to cause death or serious bodily injury to a significant number of people through the release, dissemination, or impact of—
  (A) toxic or poisonous chemicals or their precursors;
  (B) a disease organism; or
  (C) radiation or radioactivity.

Lämna ett svar

CommentLuv Enabled

Panorama Theme by Themocracy

Pixelperspektiv is using WP-Gravatar